Mit navn er Conny Bærentsen Nygaard, født 1966.

Jeg er autodidakt, og har malet siden 2016. Jeg udstillede første gang i foråret 2019. og har gentagne gange haft forskellige malerier på forsiden af månedsbladet ”Bøgen”

Maleprocessen er for mig en konstant udforskning af mit billedsprog

I den skabende proces maler jeg intuitivt og eksperimenterende i forhold til udtryk, form, komposition og farver. Jeg blander f.eks. pouring, det abstrakte og figurative. Mit billedsprog er varierende, da jeg har en meget legende tilgang og eksperimenterer gladeligt med forskellige stilarter.

Jeg inspireres af alt hvad jeg ser og sanser, farver og former både i naturen, i egne og andres fotos og alle de billeder jeg ser for mit indre blik, samt i mine drømme.

I maleprocessen finder jeg ro, glæde og kan via leg med farverne glemme dagligdagens bekymringer, bøvl og til tider sågar mine smerter. I denne frie leg mister jeg tidsfornemmelsen og nyder blot at give slip, lade mig rive med af et flow med farver, former og motiver. Jeg oplever at træde ind i en total fordybelse, som nærmest er en meditativ tilstand.  

Jeg arbejder primært med akryl på lærred, men lader også ind i mellem fantasien få frit løb og tilsætter diverse materialer som tusch, guldblade, the, net og andet materiale, som jeg lige finder interessant at afprøve.

Jeg har på måde altid haft lyst til at male og tænkt, at når jeg får tid, så vil jeg male. En voldsom nedtur med stress og depression gjorde at jeg måtte stoppe mit meget aktive liv med fuldtidsjob, diverse foreningsarbejde samt frivillig gruppeleder ved kræftens bekæmpelse. Mens jeg var nede tænkte jeg, at når jeg får kræfter, vil jeg prøve at male – og sådan blev det. Det var skønt at udforske min kreative fantasi. Mine værker har været en del af min helings- og udviklingsproces. Der sker en masse i mig, mens jeg står med pensler, spartler eller maler med hænderne, jeg får adgang til følelser og ind i mellem, er det som ren terapi, så jeg bliver klogere på mig selv mens jeg udforsker min kunstneriske spændvidde.

Jeg starter oftest med fuldstændig abstrakt, ukontrolleret baggrund med de farver som lige taler til mig. Ligeså stille giver jeg slip og flyder med og der opstår spændene ting på lærredet. Nogle gange males det meste over, men aldrig mere dækket, end man kan fornemme der foregår noget inde bagved.

Nogle gange slår livet knuder og spænder ben, men det er med til at forme os som mennesker. Jeg har i flere af mine værker inddraget umulighed og arbejdet med at noget grimt og besværligt, kan udvikle sig til noget fantastisk og det gør mig så glad. 

Jeg har personligt gennemgået en stor forvandling fra over aktiv og altid i gang med noget og undgik derved at mærke mig selv, til en ro og tilfredshed med blot at være og er nu et sted i livet, hvor jeg føler mig rigtig godt tilpas. 

Jeg er oprindeligt uddannet pædagog samt familierådgiver og har været medstifter af et firma med produkter til sundhed og velvære. Altid har jeg været drevet af at hjælpe og være noget for andre.  Den kreative tilgang som jeg udlevede, dels på institution og dels med egne børn har altid haft stor værdi for mig, nu tillader jeg mig at gøre det, blot for min egen skyld :) 

Det er en spændende periode, man bliver jo aldrig færdig med at lære, og der skal fortsat eksperimenteres, før jeg på et tidspunkt nok finder en stil, som andre vil kunne genkende som værende “min”. Det vigtigste for mig lige nu er at nyde processen, blive klogere på teknikker og samtidig have det sjovt med de værker jeg laver.